+48 883 060 677 sekretariat@fundacjaskarb.pl Mikołów Ul. Wyzwolenia 27

Wesprzyj nas

Wspieraj nas i Ty!

Wspierając działania Fundacji Centrum Terapii i Rozwoju Skarb dajesz szansę na przywrócenie społeczeństwu osób z autyzmem, zapobieganie pogłębianiu się dysfunkcji dzieci z różnorodnymi niepełnosprawnościami i polepszenie jakości życia ich rodzin.

Przelew tradycyjny

Możesz przekazać darowiznę na konto Fundacji. Jednorazowo bądź poprzez zlecenie stałe.

Mikołowski Bank Spółdzielczy 65 84360003 0000 00267192 0001 z dopiskiem „darowizna na cele statutowe”, co oznacza, iż przekazane fundusze mogą być wykorzystane jedynie na działalność nieodpłatną.

Wpłata systemem PayPal

Przekaż nam jednorazową wpłatę w wybranej wysokości za pomocą systemu PayPal.

Zapis w testamencie

Dokonaj zapisu w testamencie Jeżeli zdecydujesz się dokonać zapisu w testamencie na rzecz Fundacji Centrum Terapii i Rozwoju Skarb nie zapomnij w pierwszej kolejności o rodzinie i osobach Ci najbliższych. Na końcu rozważ zapis na rzecz pomocy osobom niepełnosprawnym, w tym ze spektrum autyzmu i ich rodzin.

Możesz też wspomóc nas za pośrednictwem serwisu FaniMani.pl

Robiąc zakupy w jednym z ponad 900 popularnych sklepów internetowych (Emag, Komputronik, Empik, Media Expert, Groupon i wiele, wiele innych) od 0,5 do nawet 10% kwoty jaką zapłacisz za zakupy zostanie przekazane na konto naszej Fundacji i przeznaczone na wsparcie naszych Podopiecznych.  Co ważne: nie poniesiesz z tego tytułu żadnych dodatkowych kosztów.

Wszystko, co należy zrobić, to:

1. Wejść w ten oto link

2. Wyszukać sklep, w którym chcesz dokonać zakupu

3. Na kolejnej stronie kliknąć w przycisk Przejdź do sklepu i wspieraj przy okazji zakupów

4. W tym miejscu zostaniesz poproszony przez serwis FaniMani.pl o założenie bądź zalogowanie się na już istniejące konto, by mieć wgląd w swoje już dokonane darowizny. Możesz również pominąć ten krok klikając w przycisk Kontynuuj bez logowania

5. Teraz pozostaje Ci tylko dokonanie zaplanowanego zakupu. Transakcja zostanie automatycznie powiązana z Fundacją Centrum i Rozwoju Skarb.

Gotowe! Określony procent z kwoty Twojego zakupu zostanie w ciągu kilku dni przekazany na nasze konto. Dziękujemy!

Każdy Twój grosz, podarowany od serca, może być kluczem do szczęścia kogoś innego…

Ponadto zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą partnerską.

Podstawa prawna

– Osoba fizyczna: art. 26 ust. 1 pkt. 9 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych

– Osoba prawna: art. 18 ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych

Warunek

Przekazanie darowizny na cele pożytku publicznego organizacji pozarządowej.

Dokumenty potwierdzające

– Dowód wpłaty na rachunek obdarowanego – w przypadku darowizny pieniężnej. Jest to bardzo ważne ponieważ brak dowodu wpłaty darowizny pieniężnej na rachunek bankowy obdarowanego wyklucza możliwość jej odliczenia od podatku.

– Dowód z którego wynikają dane identyfikujące darczyńcę oraz wartość przekazanej darowizny wraz z oświadczeniem obdarowanego o jej przyjęciu – w przypadku darowizny innej niż pieniężna. Może to być np. umowa darowizny + protokół przekazania.

– Dokument stwierdzający poniesienie wydatków na nabycie przedmiotu darowizny zawierającego w szczególności dane identyfikujące kupującego (odbiorcę usługi lub towaru) i sprzedającego (towar lub usługę), rodzaj zakupionego towaru lub usługi oraz kwotę zapłaty – w pozostałych przypadkach;

Zasady odliczenia

1. Osoba fizyczna: PIT-36 lub PIT-37 łącznie z PIT/O i wypełnienie części B i D

Maksymalna kwota odliczenia wynosi 6% dochodu darczyńcy.

2. Osoba prawna: CIT-8 łącznie z CIT-8/0

Maksymalna kwota odliczenia wynosi 10% dochodu darczyńcy.

Nie mogą odliczyć darowizn podatnicy/przedsiębiorcy opodatkowani liniowo.

Razem z nami tańcz i śpiewaj!
Razem z nami poznaj i poczuj!
Razem z nami się baw!
Razem z nami kreuj siebie!
Razem z nami twórz!
Razem z nami się rozwijaj!
Bądź razem z nami!